Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Bármilyen PLC-vel kapcsolatos kérdésed van vagy elakadtál, segítséget kérnél ide írhatod.
szabest007
Posts: 12
Joined: 2011.06.01. 15:59

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by szabest007 » 2011.06.07. 07:46

Szia, LED-ekről: Lényegében ugye a Net modulon van egy RUN/STOP kapcsoló, azt alapba RUN-on hagyom(táp még nincs) Na mikor a Tápegységet bekapcsolom, ugye elkezd feléledni, eleinte a CPU-n is az SF-világít, majd 3-5s mulva, csak a RUN, és a DC5V zölden, majd az SF világít a Net modulon, illetve a STOP narancssárgán.(a többi led nem világít) A buffert hol is tudom megnézni :?: Hogy mit és hogyan, arrról küldenék screent, ha lenne a PG-n is net....de nincs ezért ezt is asztali masináról irogatom....

5let?
Szirty wrote:Hali!
szabest007 wrote:...feltöltöm a hw konfigot a vas-ra, aztán a báz az hogy a netmodul SF hibával áll...mit érdemes megfigyelni ilyenkor, illetve van valami speciális eljárás a netmodl helyes konfiguráláshoz?
Nos annyi infó, hogy világít az SF LED hogy úgy mondjam meglehetősen kevés.
A többi LED mit csinál? (RUN, STOP, BF).
A diag bufferben mi van?
Mit konfiguráltál és hogyan?

S7-CPs for Industrial Ethernet doksit olvastad-e és ha nem miért nem? :)

szabest007
Posts: 12
Joined: 2011.06.01. 15:59

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by szabest007 » 2011.06.07. 08:00

ez az ami van nálam:

http://support.automation.siemens.com/W ... reeLang=en

Annyira nem jó az angolom, a szakmai németem meg pláne!:D De kitartok:D

Mert itt a lét a tét:D

5let?

Szirty
Adminisztrátor
Posts: 622
Joined: 2008.01.04. 11:16
Contact:

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by Szirty » 2011.06.07. 14:12

Hali!

A három kérdésből csak egyre válaszoltál. A többivel mi lesz? :)

szabest007
Posts: 12
Joined: 2011.06.01. 15:59

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by szabest007 » 2011.06.07. 15:04

Egyenlőre jegeljük ezt a netmodult, kiszedtem aztán marad a többi. 4-20mA-eket belőttem, most még keresgélek hogy miként kéne bekötni őket, hogy szintén egyikkel tudjam mérni amit a kimenet kiad, csak a sok szaladgálás közepette semmi időm:S

a buffer alatt azt érted hogy mikor a HWkonfignál a cpu tualjdonságai fülön bellül van a diagpuffer?? mert ott mikor benn volt a netmodul, akkor voltak valamik csak nem tudtam értelmezni, illetve hogy merre induljak el az üzenetek kapcsán...

Na majd még ha lesz vmi kérdés jelentkezem!

üvd


Szirty wrote:Hali!

A három kérdésből csak egyre válaszoltál. A többivel mi lesz? :)

szabest007
Posts: 12
Joined: 2011.06.01. 15:59

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by szabest007 » 2011.06.08. 13:14

Szia!

A csatolt képen látható a jelenlegi felállás+ még annyi, hogy a paw2288 direktbe össze van kötve a bemenettel, viszont ahogy javasoltad, a paw290-en sorbakötöttem egy multimétert, hogy mégis lássam mennyit mutat.

Itt a baj...a képen levő állapotban/ami ugye elvileg a max megadható érték:27648/ ebben az esetben 9.6mA-t mér a műszer, hol kötöttem el, s mit?

A modul oldalán belőttem mind2nél hogy 4vezetékes legyen(mert ugye ebben az esetben ha egy kimeneti modulról hajtom, mérem a jelet, olyan, mintha egy külső tápos jeladót mérnék, mert áramgenerátorként üzemel, azaz rátáplál ha csökkenést észlel...... a hwkonfignál, is azt is hogy 4-20mA-es.

Javaslat hogy lássam 27648esetén a 20mA-t, illetve 0 esetén a 4mA-t??
0 esetén 1.91mA-t látom a multiméteren, szóval olyan mintha a felét látnám mindennek!

Merre keresgéljek??

üdv
Attachments
9.6mA.JPG
9.6mA.JPG (173.1 KiB) Viewed 3475 times

Szirty
Adminisztrátor
Posts: 622
Joined: 2008.01.04. 11:16
Contact:

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by Szirty » 2011.06.09. 16:24

Hali!
szabest007 wrote:A modul oldalán belőttem mind2nél hogy 4vezetékes legyen(mert ugye ebben az esetben ha egy kimeneti modulról hajtom, mérem a jelet, olyan, mintha egy külső tápos jeladót mérnék, mert áramgenerátorként üzemel, azaz rátáplál ha csökkenést észlel...... a hwkonfignál, is azt is hogy 4-20mA-es.
Mit mérsz akkor, ha az analóg kimeneti kártya kimeneti kapcsit (3-as és 4-es pont) rövidre zárod az árammérő műszerrel?

A 4 vezetékes mód jó, mert az analóg kimeneti kártya egy terhelést vár a kimenetén (nem kell megtáplálni a vonalat), de jó lenne tudni hogy kötötted be, pontosan mire állítottad a modul oldalán a méréstartomány választó dugaszt és mi van a HW configban.

Szirty
Adminisztrátor
Posts: 622
Joined: 2008.01.04. 11:16
Contact:

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by Szirty » 2011.06.09. 17:35

Hali!
szabest007 wrote:a buffer alatt azt érted hogy mikor a HWkonfignál a cpu tualjdonságai fülön bellül van a diagpuffer?? mert ott mikor benn volt a netmodul, akkor voltak valamik csak nem tudtam értelmezni, illetve hogy merre induljak el az üzenetek kapcsán...
Na igen. Amik ott vannak, azok sokszor sokat segítenek a hiba megtalálásában (néha nem).
Ott azt láthatod, hogy a CPU hogy érzi magát. Pl. ha a program leáll (STOP) vagy valamilyen hiba keletkezik, akkor meg lehet nézni mi okozta.

De én nem erre gondoltam, hanem a modul diag bufferére.
Ha online-ba váltod a simatic managert, majd online ablakban megnyitod a HW configot, és a modulon jobb gombbal előbukkanó menüből kiválasztod a "Module information" pontot, akkor kapsz egy ablakot, aminek a "Diagnostic Buffer" fülére váltva lehet megnézni mi baja lehet a modulnak.
Attachments
diag1_k.png
diag1_k.png (37.19 KiB) Viewed 3458 times

szabest007
Posts: 12
Joined: 2011.06.01. 15:59

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by szabest007 » 2011.06.09. 18:32

Értem!

Minden modulnak külön akkor meg lehet nézni, majd kipróbálom, ha a jelen feladaton túl vagyok....szintmérés szimuláció....mert most ugye berágtam és már asszem irtam hogy kiszereltem a net modult....

köszi a felvilágosítást!

Goaulds
Posts: 9
Joined: 2011.10.05. 09:01

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by Goaulds » 2011.10.05. 09:08

Az egyes project-eket szeretném parancsikonnal megnyitni, nem pedig a simatic manageren belül keresgélni, mert nagyon sok van.
Mit, és hogyan kell megadni plusz paraméterként a parancsikonon belül az adott projectre hogy meg is nyíljon?

Pl:

Van egy adott projectem, erre csináltam egy parancsikont, alapból ugye nem nyitja meg hanem üresen elindul a manager...de én azt szeretném hogy nyiljon meg pl Ob1 el...
néhány éve megcsináltam, de most sehogy sem megy...ha jól emlékszem aposztrófok közé kellett bemásolni valamit talán ami az object prop on belüül van..és még valami kapcsolót...de passz

Előre is köszi

Szirty
Adminisztrátor
Posts: 622
Joined: 2008.01.04. 11:16
Contact:

Re: Simatic Step 7 alap és kezdö kérdések

Post by Szirty » 2011.10.05. 11:54

Hali!
Goaulds wrote:Az egyes project-eket szeretném parancsikonnal megnyitni, nem pedig a simatic manageren belül keresgélni,
Készítesz egy parancsikont, ami hagyományos módon elindítja a simatic managert
Elindítod a simatic managert.
Betöltöd azt a projectet, amelyikhez a parancsikont hozzá akarod rendelni.
Kijelölöd a project fa tetején a project nevét egérrel.
Image
Nyomsz egy CTRL+ALT+C kombinációt.
Megnyitod a Simatic manager parancsikon tulajdonságait az asztalon.
A cél beállításnál a kurzort a C:\Siemens\Step7\S7BIN\S7tgtopx.exe sor végére állítod, majd megnyomod a Ctrl-V kombinációt.
Image
Bezárod a parancsoikon tulajdonság ablakot és a simatic managert.
Kész

Ez egyébként itt le van írva (Siemens).
És most már itt is :)
Meg itt is...

Post Reply